Koleksi Seni lan Hobi Koin!

Koleksi Seni lan Hobi Koin!

Hot

Tuesday, December 26, 2017

Koleksi Seni lan Hobi Koin!

December 26, 2017 0

Cepet utawa suwe ing wektu, luwih saka 90% saka total populasi wis nyoba kanggo miwiti aktivitas luang ngumpulno dhuwit recehan. Sebagéyan populasi umum wis dadi fokus babagan masalah numismatika sing wis ditemtokaké kanthi sesambungan karo aktivitas luang. Minat iki minangka keahlian lan mbutuhake ukuran karya lan prasetya sing sregep, lan sajrone toleransi.

Kanggo nyebut Geoffrey Cope, "Ngumpulake mata uang, ngumpetake panulisan minangka dhuwit recehan iku apa sing lan nalika kita mikir babagan uga perasaan yen kita nyekel koin minangka sapérangan sajarah."

Ana akeh alesan ngapa individu nganggep sepotong mint minangka kegiatan luang sing apik. Iku kapentingan sisih kang minangka rekor urut sajarah bangsa lan tambahan pengerjaan kasebut. Sanadyan, iku angel banget kanggo miwiti aktivitas luang kasebut. Uga, sampeyan kudu milih tingkat pot gathering miturut kapentingan sampeyan. Keuntungan lan kasedhiyan kanggo nyumbang wektu, awis, lan usaha kanggo nggoleki wektu kanggo nemtokake tingkat kapentingan mumpung. Biasane, bocah-bocah diwiwiti ing umur dini, kanthi ngumpulake dhuwit saiki. Mengko wae, dheweke entuk gagasan lan wiwit ngoleksi barang sing ora umum lan lawas.

Kaya koin saka bangsa liya, koin lawas India nyritakake babagan narasi perkembangan India. Ing jaman anti jaman, individu migunakake kanggo menehi barang sing khas kanggo saben dina. Kanthi pambocoran logam, dheweke wiwit nggunakke dhuwit logam kanggo tuku saben dina.

Pemanfaatan logam, sing nggabungake dhuwit tembaga lan tembaga wis diawali ing India ing tengah (400 BCE - 100 C) lan padha nglairake macem-macem gambar tanduran lan makhluk. Kautilya, nyathet dhuwit dhuwit ing buku Arthashastra ing sangisoré administrasi.

Abad Pertengahan nyakup pemanfaatan dhuwit emas ing sangisoring administrasi Kakaisaran Gupta. Koin kasebut digunakake kanggo nggambarake penguasa saiki minangka prajurit lan ayat ing basa Sansekerta sing dadi dialek kelas pertama ing umur kasebut.

Almarhum Abad Pertengahan, utawa mangsa penguasa muslim, nyumurupi kualitas logam salaka sing digunakaké minangka koin. Duit kaleng perak murni kaligrafi Islam. Sakwise kuwi, bagian ngisor dhuwit-dhuwit tembaga uga ditemokake. Sakwise kuwi, koin tembaga saka karajan sing luwih dhuwur uga dimupangatake minangka bagian saka bursa sing beda-beda.

Ing salebeting garis punika, India sampun nyithak manéka warna woh mint lan nemtokaken babagan punika sampun dados semangat para pengumpul.
Read More